Gemeente Den Haag | Stadsdeel Segbroek
Gemeente Den Haag | Stadsdeel Segbroek
08 Mar 2022

Geen pleister plakken maar de veiligheid en leefbaarheid van het gebied Weimarstraat-Beeklaan blijvend verbeteren

Met Samen voor een betere buurt werken bewoners, gemeente en wijkpartners samen aan de veiligheid en leefbaarheid in het gebied Weimarstraat-Beeklaan.

In de Weimarstraat tussen de Beeklaan en de Valkenboskade, de Beeklaan (vanaf de Weimarstraat tot aan de Zevensprong) en alle straten daaromheen staat de leefbehaarheid en veiligheid onder druk. Er is sprake van overbewoning, illegale kamerverhuur en situaties waar de bovenwereld en criminele onderwereld samenkomen (ondermijning). Ook is er een serieus probleem met de uitstraling en kwaliteit van de winkels en woningen, verkeersonveilige situatie zoals hardrijders en de overlast die ondermeer samenhangt met coffeeshops. Kortom, een heel scala aan serieuze problemen voor deze kansrijke buurt.

Aanpak problemen

De mensen van Wij Weimar, Stichting Mafuganova Valkenbosch, de Ondernemersvereniging en individuele bewoners en ondernemers werken in het Wijkoverleg samen met de gemeente aan de verschillende thema's. Zoals het nadenken over de toekomst van het gebied, het aantrekkelijker maken van de straten en pleinen, streetart, het creëren van werkplekken voor zzp-ers in de buurt, om er maar een paar te noemen. Bij het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid is er hulp van een speciaal gebiedsteam van de gemeente met daarin mensen uit verschillende gemeentelijke diensten. Alhoewel er wetten, regels en allerlei andere zaken tussen droom en daad in de weg kunnen staan, is het uitgangspunt dat we met deze samenwerking kijken naar de mogelijkheden.

Successen

Het blijft natuurlijk een kwestie van lange adem, we moeten de ingezette koers volhouden en blijven werken aan het verbeteren van deze buurt. Maar inderdaad, langzamerhand worden enkele verbeteringen zichtbaar. Zoals de vestiging van meer aantrekkelijke winkels, het vertrek van de schimmige zaakjes. Maar ook de aanleg van de verkeersplateu's en drempels zijn een verbetering.

Hoe kunnen bewoners en ondernemers meedoen met Samen voor een betere buurt?

Nu en in de toekomst is het nodig dat bewoners en ondernemers participeren in hun eigen buurt: meedenken over hoe dingen beter kunnen en gerealiseerd kunnen worden. De buurt, dat ben je namelijk zelf. Meedoen kan op verschillende manieren. Door het volgen van deze website en de wijkmedia zoals Konkreetnieuws. Of doe mee met het Wijkoverleg. Iedereen die in de wijk woont, onderneemt of werkt is welkom, ook al is het voor een keer. Je kunt je aanmelden via segbroek@denhaag.nl. Je ontvangt dan een uitnodiging en wordt met de nieuwsbrief Voortgangsberichten per mail op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen..

Contact

Gemeente Den haag, Stadsdeel Segbroek | E: segbroek@denhaag.nl | T: 070-3533000 | W: www.weimarstraat-beeklaan.nl

This message and its reactions are visible in 3 neighbourhoods and on the public participation pages
Thanks
16
This is part of
folder Project
Samen voor een betere buurt

Met 'Samen voor een betere buurt' werken bewoners, ondernemers, organisaties en de gemeente Den Haag samen aan de verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in het gebied Weimarstraat-Beeklaan.

De veiligheid en leefbaarheid staan in dit gebied …

Read more
651 days remaining
arrow_upward