Wijkagenda Heesterbuurt

1531 days remaining

De gemeente Den Haag nodigt bewoners uit om samen te werken aan een (nog) fijnere wijk. Dit doen we door in 2023/2024 samen met bewoners, ondernemers en organisaties een wijkagenda te maken. In de wijkagenda staan de belangrijkste verbeteringen voor de volgende vier jaar. Bewoners, ondernemers en medewerkers van de gemeente zorgen dat deze verbeteringen uitgevoerd worden.

4 comments
Wijkagenda Heesterbuurt

Timeline

1

Op onderzoek uit

02 Oct 2023 - 01 Dec 2023

Wat vindt u van uw buurt? Middels een online vragenlijst hebben veel bewoners hun mening gegeven over de Heesterbuurt. In de vragenlijst vraagt de gemeente wat er nodig is om nog fijner te wonen, te werken of de verblijven. Op 7 oktober 2023 zijn medewerkers van de gemeente in gesprek gegaan met bewoners van de Heesterbuurt om direct van hen te horen wat zij van hun wijk vinden en wat ze graag zien veranderen.

Voor de kinderen van de Heesterbuurt organiseren we een kleurwedstrijd, met als prijs een cadeaubon van een lokale speelgoedwinkel. Op de kleurplaat kunnen de kinderen ook meteen aangeven wat ze wel en niet leuk vinden aan hun prijs. In november zijn de winnaars van de kleurplatenwedstrijd bekend gemaakt en hebben hun prijs ontvangen op stadsboerderij De Gagelhoeve.

2

In gesprek

06 Dec 2023 - 01 Feb 2024

Op 6 december 2023 zijn alle bewoners van harte uitgenodigd in De Heilige Familiekerk op het Kamperfoelieplein om met elkaar in gesprek te gaan over de Heesterbuurt. Tijdens deze avond zijn de resultaten uit de vragenlijst gedeeld. Daarnaast zijn er groepjes gemaakt waarin bewoners in een aantal onderwerpen verder doorpraten over de verbeteringen in de wijk.

3

Tijd voor actie

19 Mar 2024 - 19 Apr 2024

Na veel met elkaar praten, is het nu tijd voor actie. Wie gaat er nu aan de slag met de acties en verbeteringen? En hoe pakken we dit dan aan? Wat kunt u als bewoner zelf doen? En waar heeft u eventueel hulp bij nodig? Daarover gaan we graag met u in gesprek op dinsdag 19 maart.

De verbeterpunten die we tijdens de vorige overeenkomst met elkaar hebben besproken zijn verdeeld over de volgende thema's

  1. Wonen
  2. Bestaanszekerheid
  3. Samenleven
  4. Openbare ruimte

Tijdens de bijeenkomst kunt u kiezen om ever een van de thema's verder na te denken en over te gaan op actie. Was u er de vorige keer niet bij? Geen probleem! Sluit vooral aan om mee te denken en te doen.

4

Presenteren wijkagenda

20 May 2024 - 10 Jun 2024

Tijdens een bijeenkomst in de Heesterbuurt zal de wijkagenda gepresenteerd worden aan Wethouder Robert van Asten. Meer informatie over dit moment zal snel bekend worden.

5

Uitvoering

02 Sep 2024 - 01 Sep 2028

Over een periode van vier jaar zullen de acties uit de wijkagenda middels projecten worden uitgevoerd.

arrow_upward