Gemeente Den Haag | Stadsdeel Segbroek
Gemeente Den Haag | Stadsdeel Segbroek
09 Jun 2021

Vruchtenbuurt stemt: hoge auto- en fietsparkeerdruk, meer groen (+Duurzaamheid en Energietransitie) en Lokale winkels behouden.

Bij de stemming in de Vruchtenbuurt over de thema’s die de komende 4 jaar met voorrang in de wijk moeten worden opgepakt, is het ‘hoge auto- en fietsparkeerdruk’ het meest gekozen onderwerp. Het thema ‘meer groen’ eindigde op nummer 2. De derde plek is gereserveerd voor het sociale thema lokale winkels behouden.

Duurzaamheid en Energietransitie

Duurzaamheid en Energietransitie is op nummer 5 geëindigd maar wordt vanwege de samenhang en het belang van deze thema’s gekoppeld aan het thema ‘Meer groen’ wat op nummer 2 is geëindigd. Waarom doen we dit? Den Haag en de rest van Nederland staan voor een flinke opgave. De komende jaren worden stappen gezet om over te stappen op schone energie. En dat kunnen we alleen als we dit samen doen. In 2015 is een groep bewoners gestart met de Coöperatie Duurzame Vruchtenbuurt met als doel hun wijk aardgasvrij te maken. Zij hebben hier flinke stappen in gezet en de komende jaren blijft de gemeente dit initiatief ook ondersteunen met hopelijk nog veel meer bewoners die mee doen. Voor meer informatie zie: https://www.duurzamestad.denhaag.nl/nieuws/den-haag-presenteert-ontwerp-stedelijk-energieplan/

Prioriteiten

Meer dan 500 bewoners uit de Vruchtenbuurt hebben aangegeven wat zij belangrijk vinden om als eerst op te pakken. Naast inzicht in de prioriteiten voor de wijk, leverde de stemronde de gemeente Den haag en de wijkpartners ook heel veel informatie en ideeën op hoe problemen in de wijk kunnen worden opgelost en kansen worden benut.

Download

Wilt u meer weten over de resultaten van de stemming. Download het hele rapport als pdf-document die u onder dit bericht vindt.

Thanks
9

Activity in the digital neighbourhoodnetwork Hoplr

Vruchtenbuurt
9 likes
12 comments
arrow_upward