About this participation platform

Dit publiek inspraakplatform is een initiatief van de gemeente, in samenwerking met digitaal buurtnetwerk Hoplr. Op deze site bundelen we mogelijkheden tot inspraak en gerelateerde berichtgeving die op Hoplr verschijnen. Zo brengen we deze naar inwoners die geen lid zijn van het digitaal buurtnetwerk. 

Hoe werkt het?

Op de homepagina zie je alle actieve participatieprojecten, enquêtes en andere initiatieven waaraan je kunt deelnemen. Ook zie je een overzicht van alle nieuwsberichten en activiteiten. Je kan de items filteren op buurt of thema.

Wil je stemmen of reageren? Dan moet je aangemeld zijn. Log in met je Hoplr-profiel of registreer. Het account dat je hier aanmaakt, dient uitsluitend voor dit publiek inspraakplatform. De gegevens worden nergens anders gebruikt (ook niet op Hoplr).

Wat is Hoplr?

Hoplr - spreek uit «hopler» - is de besloten, reclamevrije buurtapp die het je gemakkelijk maakt om:

  • een beter contact op te bouwen met mensen die in je buurt wonen;
  • op de hoogte te blijven van meldingen uit je buurt: denk aan wegenwerken, afvalophaling, geluidsoverlast,...;
  • tweedehands spullen te krijgen van en weg te geven aan je buren: spulletjes uitwisselen is tenslotte veel gemakkelijker met mensen die dicht bij jou wonen;
  • een overzicht te hebben van alle activiteiten en evenementen in jouw omgeving, of organiseer zelf een leuke activiteit voor je buren;
  • je buren te helpen of hulp te vragen voor klusjes of tips; en
  • in contact te staan met de lokale overheid voor berichtgeving en burgerparticipatie.

Maak een account aan via hoplr.com om deel uit te maken van je online buurt.

arrow_upward