Gemeente Den Haag | Stadsdeel Segbroek
Gemeente Den Haag | Stadsdeel Segbroek
21 Dec

Geveltekening Anton Pieck in de Weimarstraat

2 images

Wie wel eens in het sprookjesbos in de Efteling is geweest, kent het werk van Anton Pieck (1895-1987). Deze kunstschilder, tekenaar en graficus is bekend om zijn romantische tekeningen van levendige taferelen uit een nostalgisch verleden. Anton Pieck heeft van 1914 tot 1922 in de Weimarstraat gewoond. Daarom is het mooi dat op de lege plek van de oude gevelreclame boven de lunchroom Birdflower in de Professor Kaiserstraat/hoek Weimarstraat een nostalgische geveltekening van deze bekende kunstenaar komt. Met het toevoegen van dit kunstwerk aan het straatbeeld wordt de Weimarstraat weer mooier en gezelliger.

In overleg met de erfgenamen van Anton Pieck is gekozen voor een tekening van de Boterstraat, een echte Haagse straat zoals de Weimarstraat is. Deze oude straat is er nog steeds en kun je bezoeken bij de Grote Markt naast de Boterwaag. Op de afbeelding uit 1950 zie je de Grote Kerk met de oorspronkelijke gietijzeren torenbekroning. De gevelafbeelding wordt 2,80 meter breed en 6 meter hoog. Momenteel wordt gekeken op welke manier de tekening duurzaam kan worden uitgevoerd op de gevel. Naar verwachting zal medio 2023 de tekening zijn aangebracht op de gevel.

Nice
15
Thanks
3

Activity in the digital neighbourhoodnetwork Hoplr

Valkenboskwartier
11 likes
2 comments
Koningsplein en omgeving
6 likes
5 comments
Rond de Energiecentrale
1 like
This is part of
folder Project
Samen voor een betere buurt

Met 'Samen voor een betere buurt' werken bewoners, ondernemers, organisaties en de gemeente Den Haag samen aan de verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in het gebied Weimarstraat-Beeklaan.

De veiligheid en leefbaarheid staan in dit gebied …

Read more
1055 days remaining