Gemeente Den Haag | Stadsdeel Segbroek
Gemeente Den Haag | Stadsdeel Segbroek
15 Sep 2022

Nieuwe bestemming schoolgebouw t ‘Heilig Hart’

Het leegstaande monumentale schoolgebouw van t ‘Heilig Hart’ aan de Beeklaan krijgt een nieuwe bestemming. Oud- en nieuwbouw worden verweven tot het Kindcentrum Toermalijn van stichting Lucasonderwijs. Dat omvat een basisschool, peuterspeelzaal, kinderopvang en een gymzaal. Ook krijgt het Centrum voor Jeugd & Gezin een plek in het vernieuwde gebouw. De gemeente Den Haag, Blanksma Bouw en Lucas Onderwijs hebben hiervoor het contract ondertekend.

DP6 architectenstudio: “Door het meest karakteristieke historische deel met nieuwbouw te verweven tot één compact en duurzaam gebouw, ontstaat een nieuw, ruimtelijk hart waar ontmoeting, verbinding en samenwerking kunnen ontstaan. In dit nieuwe hart ontmoeten oud en nieuw elkaar, komt rijkelijk daglicht van boven en worden de verbindingen tussen de verschillende gebruikers gelegd.”

Zie ook website DP6

Nice
23
Thanks
3
Wow
4

Activity in the digital neighbourhoodnetwork Hoplr

Valkenboskwartier
18 likes
9 comments
Koningsplein en omgeving
10 likes
2 comments
Rond de Energiecentrale
2 likes
1 comment
This is part of
folder Project
Samen voor een betere buurt

Met 'Samen voor een betere buurt' werken bewoners, ondernemers, organisaties en de gemeente Den Haag samen aan de verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in het gebied Weimarstraat-Beeklaan.

De veiligheid en leefbaarheid staan in dit gebied …

Read more
828 days remaining
arrow_upward