Gemeente Den Haag | Stadsdeel Segbroek
Gemeente Den Haag | Stadsdeel Segbroek
15 Sep 2022

Ontwikkelingen winkels en woningen Weimarstraat-Beeklaan

Transformatiemanager Abdel Bouchibti werkt in opdracht van de gemeente met ondernemers, pandeigenaren en andere samenwerkingspartners in de Weimarstraat en Beeklaan om grip te krijgen op de bestemming van panden en vestiging van bedrijven in dit gebied met als doel: een beter winkelaanbod en een prettiger woongebied Weimarstraat-Beeklaan. Leegstaande winkelpanden en bedrijfspanden worden opgeknapt en aan nieuwe eerlijke ondernemers te huur aangeboden of omgevormd tot woningen.

Nieuwe en vertrekkende ondernemingen

Dit voorjaar opende nieuwe aanwinsteninde Weimarstraat Liamo Patisserie/IJs- en koffie-tot-go en Wijnklas hun deuren. In de tussentijd zijn er nieuwe ondernemingen gestart in de Weimarstraat of openen ondernemingen binnenkort hun deuren:

 • In de Weimarstraat 285 vestigt zich NAZ Beauty Clinique. Deze onderneming is gespecialiseerd wimper en ontharingsbehandelingen.
 • In de Weimarstraat 213 start binnenkort een kinderdagverblijf.
 • Op de hoek Professor Kaiserstraat 50 komt een zonnestudio (voorheen Warung Ma'de).
 • In de Weimarstraat 254 (voorheen partijbureau Groen Links) komt Kitchen Corner. Deze onderneming verhuurt professionele keukens voor het bereiden van maaltijden. Ook kunnen hier verschillende hapjes en maaltijden worden besteld.
 • In de Weimarstraat 256 C is snackbar Hotspot overgenomen door een nieuwe exploitant.
 • Op de hoek Beeklaan 261/Weimarstraat (voormalig tandartsenpraktijk) komt na jarenlange leegstand een Kringloopwinkel.
 • Borduurshop Personality vertrekt uit de Celciusstraat en verhuist naar een industrieterrein. De activiteiten passen vanwege het geluidsoverlast van de machines niet in deze omgeving. In het pand komt het hoofdkantoor van Haaglandia Vastgoed.

In een deel van de Weimarstraat en Beeklaan zijn ondernemers verplicht een bedrijfsactiviteiten-vergunning aan te vragen. Hiermee maakt de gemeente het criminelen moeilijk om in het gebied als ondernemer te beginnen of actief te blijven. Voor deze nieuwe ondernemingen of voortzetting van bestaande bedrijven is deze vergunning aangevraagd bij de gemeente.

Omvormingstrajecten: van winkel/bedrijfspand naar woonfunctie

 • In het derde deel van de Weimarstraat: de leegstaande bedrijfsruimten aan de Weimarstraat 295 en 303 zijn omgevormd tot woningen.
 • 6 omvormingstrajecten op de Beeklaan en Fultonstraat: Cafe-Bar Zero (Beeklaan 299), De Bruin electronicastore (Beeklaan 291), de Bruin-opslag/distributieruimte (Fultonstraat 2), de Garage Dolfijn (Beeklaan 145) en De Beeklaan 211-213 worden allemaal getransformeerd tot appartementen.
 • De verpauperde bedrijfsruimte aan het Regentesselaan 342-358 wordt verbouwd tot 5 appartementen.
 • De leegstaande ‘plint’ Regentesselaan 342-358 waar voorheen automaterialenwinkel Gamesa was gevestigd, wordt getransformeerd tot 5 stadsappartementen. De verbouwing is onlangs gestart.
Nice
5
Thanks
3

Activity in the digital neighbourhoodnetwork Hoplr

Koningsplein en omgeving
5 likes
3 comments
Valkenboskwartier
3 likes
2 comments
This is part of
folder Project
Samen voor een betere buurt

Met 'Samen voor een betere buurt' werken bewoners, ondernemers, organisaties en de gemeente Den Haag samen aan de verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in het gebied Weimarstraat-Beeklaan.

De veiligheid en leefbaarheid staan in dit gebied …

Read more
828 days remaining
arrow_upward