Gemeente Den Haag | Stadsdeel Segbroek
Gemeente Den Haag | Stadsdeel Segbroek
30 Aug 2022

Wat verwacht jij van een (mogelijke) Kunstetalage Route editie 2023?

7 images

In juni was er de Kunstetalage Tour in de Weimarstraat. Hieronder wordt door de initiatiefnemer Patty Broese van Groenou (PEPE Den Haag) kort op teruggeblikt in tekst en beeld. Wat zijn jouw ideeën voor een mogelijke editie 2023?

****

**Schoonheid uit chaos: een terugblik op de kunstetalageroute Weimarstraat 2022  **

In juni vond de tweede editie van de Kunstetalage tour door de Weimarstraat plaats. Op 14 locaties door de Weimarstraat waren kunstwerken te bewonderen van Haagse kunstenaars. In samenwerking met The Hague Street Art gingen 10 kunstenaars aan de slag met het thema ‘Schoonheid uit Chaos’. Dat leverde bijzondere werken op die sterk uiteenlopend door wandelend publiek werd ontvangen. De ene etalage werd vol lof geprezen en de andere etalage riep discussie op. Hoe dan ook bracht de tour veel teweeg.

De eerste tour (2020) werd bedacht tijdens Corona. Het idee was toen om enerzijds leegstaande panden cachet te geven en anderzijds de buurtbewoners een activiteit aan te bieden die aldus de corona maatregelen wel was toegestaan. Daarnaast wilde we meer aandacht voor de Weimarstraat en alles wat deze straat heeft te bieden. In plaats van een stop en go straat die het nu vaak is, wilde we dat mensen de tijd namen om nu eens de straat aandachtig te bekijken. De eerste editie leverde veel commotie op social media op. Met name het werk van Jamel Armand bleek zeer in trek op instagram. Ook dit jaar was de kunstroute op veel socials te zien.

Het lag in de bedoeling om eerst de leegstaande panden van artwork te voorzien. Dat bleek geen sinecure. Steeds meer leegstaande panden kregen een bestemming, geweldig natuurlijk maar het betekende voor ons dat we herhaaldelijk nieuwe plekken voor kunstenaars moesten zoeken, wat grotendeels lukte maar ook betekende dat we uitweken naar ondernemers/winkeliers die graag hun etalage ter beschikking stelden. Als sneeuwbaleffect wilden steeds meer winkeliers aanhaken.

PEPE DEN HAAG

PROJECTS & EVENTS

Patty Broese van Groenou

M. 31 (0) 6 22 194 538

WWW.PEPEDENHAAG.NL

Nice
3
Thanks
2

Activity in the digital neighbourhoodnetwork Hoplr

Valkenboskwartier
7 comments
Koningsplein en omgeving
4 likes
Rond de Energiecentrale
1 like
This is part of
folder Project
Samen voor een betere buurt

Met 'Samen voor een betere buurt' werken bewoners, ondernemers, organisaties en de gemeente Den Haag samen aan de verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in het gebied Weimarstraat-Beeklaan.

De veiligheid en leefbaarheid staan in dit gebied …

Read more
828 days remaining
arrow_upward