Gemeente Den Haag | Stadsdeel Segbroek
Gemeente Den Haag | Stadsdeel Segbroek
18 Feb 2022

Verkeersveiligheid in de Weimarstraat

Lagere snelheden dankzij drempels en verkeersplateau’s in de Weimarstraat

De werkzaamheden voor een veiligere Weimarstraat tussen de Beeklaan en de Valkenboslaan zijn klaar. Samen met de bewoners en ondernemers was wethouder Robert van Asten van Mobiliteit vanochtend aanwezig bij de afronding.

Bij de kruisingen van de Weimarstraat zijn verkeersplateau’s en drempels gemaakt als vervanging van tijdelijke maatregelen. Automobilisten worden minder uitgenodigd hard te rijden en het vergroot de verkeersveiligheid.

In de Weimarstraat waren eerder al tijdelijke verkeersmaatregelen genomen, zoals drempels. Na allerlei onderzoeken zijn er definitieve drempels in de weg gemaakt. “Mooi dat we op deze manier het autoverkeer ontmoedigen hard te rijden. Daarmee wordt de Weimarstraat weer een prettige plek om in te wonen, te werken en veel verkeersveiliger”, stelt wethouder Robert van Asten.

Ontwerp voor de toekomst

De volgende stap is om verdere gesprekken te houden met inwoners en ondernemers. Het ultieme doel is tot een ontwerp te komen om voor te leggen aan de gemeenteraad. Gedacht moet dan worden aan eenrichtingsverkeer in de toekomst of versmalling van de straat, zonder dat hiervoor grote ingrepen nodig zijn.

In het gebied Weimarstraat-Beeklaan staat de leefbaarheid en veiligheid ernstig onder druk.

De gemeente pakt dit op een vernieuwende manier aan waarbij de samenwerking met bewoners, ondernemers en professionals centraal staat. De verbeteringen worden niet alleen snel uitgevoerd, maar moeten ook een blijvende oplossing zijn.

This message and its reactions are visible in 3 neighbourhoods
Thanks
16
This is part of
folder Project
Samen voor een betere buurt

Met 'Samen voor een betere buurt' werken bewoners, ondernemers, organisaties en de gemeente Den Haag samen aan de verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in het gebied Weimarstraat-Beeklaan.

De veiligheid en leefbaarheid staan in dit gebied …

Read more
828 days remaining
arrow_upward