Gemeente Den Haag | Stadsdeel Segbroek
Gemeente Den Haag | Stadsdeel Segbroek
03 Oct

UITNODIGING: Bewonersavond woensdag 19 oktober in theater De Nieuwe Regentes

19 OCT
Wednesday - 18:30 22:30
Meeting and connecting Weimarstraat 63, 2562 GR Den Haag, Nederland

Bewoners, ondernemers, de gemeente en wijkpartners werken samen aan de verbetering van de veiligheid en leefbaarheid in het gebied Weimarstraat-Beeklaan. Op woensdag 19 oktober organiseren wij een avond voor de buurt over wat we al samen hebben bereikt en welke lopende en geplande acties er zijn voor een betere buurt.

U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Kom ook, iedereen is welkom! Laat u informeren over de ontwikkelingen in het gebied Weimarstraat-Beeklaan. Praat mee over hoe onze buurt beter en leuker kan worden.

De bijeenkomst is op woensdag 19 oktober van 18.30 uur tot 22.30 uur in theater De Nieuwe Regentes (Weimarstraat 63).

Aanmelden

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via het e-mailadres: segbroek@denhaag.nl (of, als de link niet werk, kopieer het e-mailadres in 'aan' bij je bericht)..

Programma

Er is een interactief programma met de thema’s:

Kleurrijke buurt: samen leven in onze wijk

In onze wijk wonen oud, jong, rijk, arm en mensen met verschillende culturele achtergronden. Wat is er voor nodig om armoede tegen te gaan en sociale problemen het hoofd te bieden? Welke kansen zijn er om elkaar beter te leren kennen?

Met presentaties van Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente Den Haag, Kleurrijk Segbroek en WijkZ (welzijn).

Hoe zorgen we er voor dat iedereen kan blijven meedoen en vieren we de culturele verschillen?

Eerlijke buurt: veiligheid organiseren we met elkaar

De cijfers laten zien dat het beter gaat met de veiligheid in het gebied. Ondernemingen hebben een verplichte vergunningen nodig en worden getoetst op betrouwbaarheid. Kortom, het lijkt goed te gaan met de veiligheid in onze buurt.

Met presentaties van Politie Segbroek, directie Veiligheid en de handhavingsorganisatie van de gemeente Den Haag.

Hoe staat het met jouw gevoel van veiligheid in de wijk?

Mooie buurt: het aanzien van panden in onze wijk

Winkels worden in oude glorie hersteld. Schreeuwerige reclame wordt vervangen. Leegstaande bedrijfsruimtes worden omgetoverd tot woonruimten. Woonproblemen worden aangepakt.

Met presentaties van de Transformatiemanager, Liamo patisserie/ijs en koffie to-go, de Wooncoach en Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Den Haag.

Hoe kunnen we samen deze positieve ontwikkeling verder doorzetten?

Prettig en veilige buurt: de verkeersveiligheid en inrichting van onze wijk

Groene plekken voor ontmoeten en spelen. Straten met leuke geveltuintjes met mooie bloemen en planten. Mogelijkheden voor deelauto’s en verduurzamen van je woning. Onze wijk kan groener, duurzamer en moet zich voorbereiden op de uitdagingen die ons te wachten staan.

Ga in gesprek met het stadsdeel Segbroek en volg de presentaties over groenprojecten, duurzaamheid en de projecten van Resilient City Den Haag.

Hoe maken we onze wijk groener en zorgen we ervoor dat onze wijk tegen eens stootje kan?

Praktische informatie

Na aanmelding, ontvangen wij u graag in het theater De Nieuwe Regentes op woensdag 19 oktober vanaf 18.30 uur. Het programma start om 19.00 uur met een plenair deel. U kunt vervolgens meedoen met de gesprekken over de thema’s van de avond. We sluiten gezamenlijk af om 21.45 uur. Na afloop is er een hapje en drankje. Einde is rond 22.30 uur.

INVITATION

On Wednesday October 19, a collective of residents and entrepreneurs, together with the local council and neighborhood partners (Wijkoverleg Weimarstraat-Beeklaan) will host an evening for all the local residents. We will highlight what has been achieved over the past few years and which current and future actions have been planned to further improve this diverse and wonderful neighborhood.

You are cordially invited to join us and participate; to learn about the developments (current and future) in the Weimarstraat-Beeklaan area; to join in the conversation about how we can further improve our neighborhood and go forward to make it safer and more fun.

Location: Theater De Nieuwe Regentes – Weimarstraat 63

Date: 19 October 2022

Time 18.30 – 22.30 hrs

Sign up:

Please register for this meeting by email: segbroek@denhaag.nl. You can also register by adding your name to this invitation and dropping it off at the Wijklaboratorium, corner Noorderbeekdwarsstraat/Weimarstraat.

This is part of
folder Project
Samen voor een betere buurt

Met 'Samen voor een betere buurt' werken bewoners, ondernemers, organisaties en de gemeente Den Haag samen aan de verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in het gebied Weimarstraat-Beeklaan.

De veiligheid en leefbaarheid staan in dit gebied …

Read more
828 days remaining
arrow_upward